was successfully added to your cart.

Sådan får du en bedre teknik på Mountainbike

By februar 6, 2018Nyheder

Opskriften på en bedre Teknik på Mountainbike


Det er selvfølgelig en fordel at have stærke ben, men m
ountainbike handler ikke kun om at køre stærkt og have god kondition. Lige så vigtig, er din teknik! Derfor har Horsens Cykler sammensat en række tips, samt gode råd til hvordan du bliver en bedre mountainbikerytter.

Ingredienserne i at køre på mountainbike, består af en masse tekniske udfordrringer og hurtige beslutninger. Når du cykler i skoven, vil du konstant møde udfordringer, såsom: stejle skråninger, store rødder, vandhuller, sving til højre og venstre. Her kan du, med den rette teknik let holde konditionsstærke ryttere bag dig!

Først og fremmest, skal du starte i et tempo som du føler dig tryg i, da din køreglæde altid vil være nummer 1 i opskriften. Lav en plan over din træning, så ledes at du fremover udvælger dig 1 til 2 fokus områder hjemmefra. På den måde opbygger du den teknik, som gør at du kan placere dig foran selv de stærkeste ryttere når du stiller op i motionsløb.  

Find din Mountainbike HER

 

 

8 teknikker – Som gør dig til en bedre mountainbike rytter


1. Rejs dig fra saden, bøj let i knæene og gør pedalerne vandrette
Ved at fordele din vægt på ben og arme, når du står op, får du en bedre balance og reagere hurtigere på forhindringerne.

2. Læg vægten bagud, når det går stejlt nedad – Slip frygten!
Frygten for at styrte når det går stejlt nedad, får mange til at bremse alt for meget. I stedet skal du skubbe din bagdel om bag sadlen og strække dine arme så langt du kan, så du kommer lagt nok bagud. Bagvækten nedad giver dig en bedre balance og gør det svært at få overbalance.

3. Læg vægten frem i sadlen, når det går opad
Rejs dig ikke op, når du køre op ad stejle bakker. Du skal i stedet lægge din vægt frem i sadlen – ved at rykke helt frem på den tynde del af sadlen og presse kroppen ned mod styret. Ved at presse brystet op mod styret, opnår du den optimale klatreposition. Og ikke mindst undgår, at dit baghjul mister greb og snurre rundt.

4. Skub albuerne ud, og gør dig bred når terrænet er svært
Bøj dine albuer, så de peger væk fra dig. Det giver dig en bedre kontrol over styret, og forhjulet bliver derfor ikke så let slået ud af kurs.

5. Hold farten – når du køre i vildt terræn
Blev ven med din fart. Mange har tendens til at sænke farten når køre i vildt terræn. Fortsæt i stedet med at træde i pedalerne og hold farten. Hvis du holder farten, kan din mountainbikes bredde dæk køre over de vildeste udfordringer.

6. Øv dig i at herske forholdet mellem brugen af din forbremse og bagbremse
Når du skrider ud med baghjulet, er det ofte fordi det går meget stejlt nedad, eller du kommer med for meget fart på og hurtig skal bremse ned. Øv dig i at bremse gradvist ned, ved at klemme forsigtigt i forbremsenshåndtag. På den måde undgår du, at dit forhjul blokere. Du skal dog altid huske at forhjulet er lige når du klemmer om forbremsen.

7. Brug dine gear rigtigt
Ved at øve dig i at gear ned i tide, undgår at stå af midt på en bakke.
Når du skal køre opad en stejl bakke, får du tung belastning på kæden, som gør det umuligt at geare ned.
Sørg for at have godt med fart på frem mod bakken. Når du er lige før bakken geare du kraftigt ned, så der ikke kommer belastning på kæden.

8. Skab overblik og kig fremad når du køre mountainbike
Det er fristende at kigge ned, for at se om man klare den forhindring der ligger lige under. Men ved at kigge ned overser du de mange kommende udfordringer. Sørg derfor konstant at kigge fremad – det sikre dig overblikket over de kommende forhindringer.

Køb din næste Mountainbike HER

 

 

About Julie | Horsens Cykler

Leave a Reply