was successfully added to your cart.

Sådan vælger du din Mountainbike

By november 9, 2018Nyheder

Find den rigtige Mountainbike

Hvis du vil bruge din MTB til kørsel i skoven og ikke kun til hverdagskørsel, så skal du som minimum op i prisklassen, der begynder ved 5.500-6.000 kr. Fra omkring 5.500-6.000 kroner kan du finde en cykel, som du kan være sikker på kan holde og er så god, at den kan forbedres når du bliver bedre og ønsker at opgradere dele og udstyr.

Efterår og vinter er ofte gode tidspunkter at købe en mountainbike, her kan du som tegl få mere cykel for pengene. Vi skal af med de sidste eksemplarer af sidste års modeller, og derfor kan du gøre en god handel og spare et par tusinde kroner eller endnu mere.

Se Mountainbikes HER

Hardtail eller Full-suspension

Størstedelen af mountainbikes har affjedring som standard. Hvilket sikrer stabilitet på ujævne underlag, stigninger og nedkørsler, og absorbere de kræfter, der genereres, når du kører af drops eller hop.

Hardtails, som navnet indikere, har en stiv bagende og en suspension gaffel i front. 

Full suspension cykler har både en suspension gaffel i fronten og et chok i bagenden. Det gør det muligt for baghjulet at bevæge sig mere frit, og kan i højere grad tilpasse sig underlaget.

Hardtails er eminente til at klatre op af stigninger, effektive i pedalerne og et godt valg til dem der foretrækker cross-country og et vel præpareret spor. Derudover kan de fås til en overkommelig pris, og er et fornuftigt bud til dem, der ikke vil investere hele opsparingen på en MTB.

Full-suspension cykler gør det muligt at dække teknisk terræn i højere fart og med mere selvtillid end en Hardtail. Her får du tilgengæld også lov at betale ekstra for det.

 

Størrelser indenfor Mountainbikes

  • 29″ tommer er den største af de tre, og giver dig et højt momentum, så snart du er oppe i fart. Den store størrelse giver hjulene mere kontrol henover råt terræn, plus de er gode til opstigninger. På den anden side, er de som regel tunge og afhængig af kvalitet. Derudover kan de være en anelse sværere at kontrollere gennem snævre sving, og egner sig ikke til mindre riders.
  • 27.5″ tommer er den mest populære udgave. Især til trail og enduro kørsel. De er mere alsidige og responsive end 29″ tommer hjul, men kan stadig overkomme teknisk terræn.
  • 26”, tommer var tidligere go-to størrelsen for de fleste ryttere. Men er i høj grad blevet udskiftet af 29 og 27.5 tommer.

 

Hvad er mit budget?

En MTB kan koste alt mellem 3.000 kr. og 100.000 kr., men som grundregel kan man hverve sig en god gennemsnitlig hardtail for omkring 5000 kroner, og en fully for omkring 10.000.

Efterhånden som man bruger flere penge på sin cykel, vil delene til cyklen også stige i kvalitet. Delene bliver lettere og stærkere, bremserne hydrauliske med store skiver, og de forskellige dele såsom saddelpind og styr er lavet af carbon.

Prisen på carbonstel begynder på omkring 15.000 kr., og 20.000 for en fully.

Hvor skal jeg cykle henne?

Terrænet, du har tænkt dig at cykle i, afgør, hvilken cykel du skal købe – det er det værd at være ærlig over for sig selv, når det kommer til dette. Det er forståeligt, at du har store planer om at cykle Alperne tynde, men hvis hovedparten af dine cykelture foregår i Rold Skov, giver det bedre mening af købe en cykel, der passer til det terræn.


Må jeg teste cyklen?

Hvis du skal have tegnedrengen frem, giver det mening, at finde ud af om cyklen føles korrekt for dig, og den eneste måde at finde ud af det på er ved at teste den. Hos Horsens Cykler har du altid mulighed for at teste de modeller der står i udstillingen. 

Se TILBUD på Mountainbikes HER

About Julie | Horsens Cykler

Leave a Reply