was successfully added to your cart.

Sådan vælger du den rigtige Børnecykel

By januar 17, 2018Nyheder

Hvordan finder jeg den rigtige Børnecykel?

Med et hav af forskellige modeller og størrelser, kan det være lidt af en jungle når du skal finde den rigtige cykel til det barn. Derfor har vi her, lavet en guide til dig. Så du uden besvær kan finde den rigtige børnecykel.

Nutiden børn er blevet meget modebevidste, så regel nr. 1, tag dit barn med ned i butikken og lade dem prøvekøre cyklen. På den måde sikre du dig at, cyklens størrelse passer dit barn. Med vores erfaring, ved vi også at cyklen bliver brugt langt mere, når de selv har været med til at vælge/købe den.

 

Den perfekte Børnecykel – Passer dit barns behov og størrelse!

Mange af os forældre, vil gerne tænke økonomisk når vi køber mere, end blot et stykke legetøj. Og ja, – det er da fristende at vælge en cykel dit barn kan vokse med! Det er bare ikke altid en god, eller sikker løsning. Derfor kommer der her et par gode råd, som du skal tage med i overvejelsen når du skal købe cyklen.

 

Tips og Råd: 

  • Den perfekte børnecykel, er udvalgt efter barnets skridtlængde. Der findes mange forskellige modeller og størrelse, og her er det vigtig at størrelsen på cyklen passer til dit barn! Børn som føler sig godt tilpas på sin cykel, bruger den langt oftere.
  • Køb ikke altid den billigste cykel. Den kan ende op med at blive den dyreste! Børn bruger ikke blot cyklen til at transportere sig frem og tilbage på, de bruger også cyklen under leg, og derfor er det vigtigt at man også vælger en cykel som kan tåle lidt ekstra.
  • Sørg for sikkerheden! En cykel skal have reflekser, ringeklokke og to bremser.

 

Størrelsen på en barnecykel angives ofte med hjulstørrelsen i tommer og ikke som på voksencykler med stellets størrelse. 

I skolestartsalderen skal barnet kunne nå jorden med begge fødder, når man sidder på sadlen. Det giver god kontrol. For større børn kan det være tilstrækkeligt, hvis de kan nå med én fod. Kommer barnet fra en løbecykel, er det vores erfaring, at overgangen til en cykel med pedaler er forholdsvis problemfri, da barnet allerede har en god balance. 

 

Godkendte Børnecykler til Drenge – Klik her!

Godkendte Børnecykler til Piger – Klik her !

Trehjulet cykler til de mindste – Klik her !

 

Som tommelfingerregel kan du gå ud fra:

Denne guide er kun vejledende, præcis størrelse afhænger selvfølgelig af barnets højde og vigtigst af alt, barnets skridtlængde. 

Alder:           Hjulstørrelse:

2-4 år:           12”

3-6 år:           16”

5-7 år:           18”

6-8 år            20”

7-9 år            24”

8-12 år          26”

 

Udstyr på en børnecykel:

En børnecykel, der skal ud i trafikken, skal have det lovpligtige udstyr, såsom reflekser, ringeklokke og to bremser. Gear gør noget for køreglæden, især på længere ture. Et solidt støtteben beskytter cyklen, og et par gode skærme er praktisk, når der skal cykles i al slags vejr.

Det er ikke så vigtigt om cyklen har håndbremser eller fodbremser. Det er vores erfaring, at børn generelt er meget lærenemme og hurtigt vænner sig til begge bremsetyper. Skal dit barn cykle i trafikken, anbefaler vi en cykelhjelm hvor der er monteret en LED lygte bag i hjelmen.

Bedst i Test! Cykelhjelme til Børn – Klik her !

 

Kort og godt skal du altså huske disse tips og råd:

  1. Lad barnet prøve cyklen før køb
  2. Sørg for det lovpligtige udstyr er i orden
  3. Vælg en cykel med enkelt udstyr
  4. Køb ikke for billigt – det kan blive dyrt i længen
  5. Husk også at købe en cykelhjelm!

 

About Julie | Horsens Cykler

Leave a Reply