was successfully added to your cart.

Gør Cykeltræning til en Leg

Gør Cykeltræning til en Leg

Cykeltræning skal helst være sjovt. Derfor er leg på cyklen en rigtig god idé. Under legen bliver cyklen langsomt en forlængelse af barnets krop. Så kræver cyklen ikke længere nogen særlig opmærksomhed, og det gør børnene til sikre cykluster. 

Hvornår er mit Barn klar til at blive sluppet ud i trafikken?  

En cyklist, der er optager af at holde balancen og holde fødderne på pedalerne, er ikke klar til at blive sluppet ud i trafikken. Men kan du først fange sæbebobler, spille cykelbold og lege fangeleg på cyklen, er du godt på vej til at blive en sikker cyklist. 

Lege er en fantastisk indgangsvinkel, til at lære børn at cykle. Børn lære bedst, når de har det sjovt – og de lære både cyklen og kroppen rigtig godt at kende, når de prøver mulighederne og begrænsningerne af, mens de leger. 

Alle cykellege har det til fælles, at barnet skal koncentrere sig om flere ting på én gang. Legen flytter langsomt barnets fokus fra det at cykle til selve legen. Børn helt ned til to år kan lege med i disse simple lege. 

CYKELLEGE

FANGE SÆBEBOBLER
Antal børn: Fra et barn – og opefter.
Alder: Alle fra ca. 2 år og opefter.
Antal voksne: Mindst en.
Rekvisitter: Sæbebobler og evt. en batteridreven “Sæbeboblemaskine” til at holde i hånden.
Fysiske rammer: En legeplads eller en asfalt- eller grusbane. 

Sådan: En voksen får sæbeboblerne til at svæve rundt på hele området, og motivere børnene til at fange så mange bobler som muligt med hænderne, cykelhjelmen, cykelhjulene osv.

RØDT LYS – STOP! 
Antal børn: Fra seks – til ti børn.
Alder: Fra ca. 3 år. 
Antal voksne: Mindst en. 
Rekvisitter: Evt. En rød spand, aktivitetsring eller lignende. 
Fysiske rammer: En asfalt eller grusbane. 
Forberedelse: Banen tegnes op med to paralelle linjer – en i hver ende af området. Der skal være ca. 15 meters afstand imellem linjerne. Der skal være plads til, at alle cyklisterne kan stå ved siden af hinanden bag hver linje.
Sådan: Alle børnene står ved siden af hinanden i startfeltet – dvs. bag en af linjerne. Den voksne står bag den anden linje med ryggen til børnene. Den voksne råber: “Kør” og børnene cykler frem mos målfeltet. Kort efter råber han/hun: “1-2-3 rødt lys – stop!”.  Den voksne vender sig om, og alle cyklister skal holde helt stille! De cyklister, der bevæger sig, bliver sendt tilbage til startfeltet. Alt gentages indtil et af børnene når hen og rører den voksne. Vinderen “bliver den” sammen med den voksne. Du kan også erstatte ordene med et signal: Når den voksne løfter en rød spand eller ligende op over hovedet, stopper børnene. Og når spanden sænkes, må der køres igen.

 

Gode kvalitets Børnecykler – Se Her

About Julie | Horsens Cykler

Leave a Reply